Elkészítés: A burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, meghámozzuk, majd burgonyatörővel áttörjük, hagyjuk kihűlni.
A tejet langyosra melegítjük, fél decilitert kimerünk belőle, ebbe szórjuk a cukrot és az élesztőt, hagyjuk, hogy pár perc alatt felfusson. A lisztet, a sót, az áttört burgonyát, a tojássárgáját, a tejet, valamint élesztős tejet összegyúrjuk, közepesen kemény tésztává dagasztjuk. Meleg helyen fél órát kelesztjük, amíg elkészítjük a tölteléket.
A padlizsánt 1 cm-es kockákra vágjuk. Sózzuk, majd félretesszük, hogy levet eresszen. Addig olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, ha már üveges, hozzáadjuk a fokhagymát és a darált húst, jól lepirítjuk. Ha már szépen barnul, hozzákeverjük a felkockázott paprikát és a paradicsomot, majd a kinyomkodott padlizsánt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A megfőtt tölteléket hagyjuk kihűlni.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, és tenyérnyi négyzeteket vágunk belőle. Mindegyik közepére kanalazunk a töltelékből, majd feltekerjük, széleit lenyomkodjuk.
Felforrósított bő olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy lecsöpögjön a felesleges zsiradék. Forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.