A gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. A szalonnát apróra felkockázzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra aprítjuk. A paradicsomot apró kockákra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk.
Megpirítjuk a szalonnát, rádobjuk a gombát, ízlés szerint megborsozzuk, és fedő nélkül 5 percig pirítjuk. Egy másik edényben felforrósítjuk a vajat vagy margarint, rádobjuk a zöldborsót, felöntjük a fehérborral, és fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, a petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, összeforrósítjuk.
Közben az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a paradicsomot levével együtt, majd sóval, borssal és a kakukkfűvel ízesítjük, és erős tűzön 5-8 percig, sűrűre főzzük.
Felteszünk forrni 4 liter vizet, majd amikor forr, 1-1 ek. sót és olajat adunk hozzá.
A forró vízben kifőzzük a tésztaféléket, leszűrjük, előmelegített tálra csúsztatjuk, hozzáadjuk a gombás-zöldborsós ragu felét, két villa segítségével lazán összekeverjük. A tetejére öntjük-simítjuk a paradicsomot és a maradék ragut, azonnal tálaljuk. Külön tálkában reszelt parmezán sajtot kínálunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.