Elkészítés: A főzést megelőzően a velőt leforrázzuk, hártyáitól megszabadítjuk. A húst 2x2 cm-es darabokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, karikára vagy kockákra vágjuk.
A szalonnát felkockázzuk, és a belőle kisült zsíron megfonnyasztjuk a felszeletelt hagymát. Sózzuk, beletesszük a köményt, hozzáadjuk a húst is, amit addig pirítunk, míg ki nem fehéredik. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Beletesszük a babért, majd ha felforrt, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret. Almaecetet és mustárt adunk hozzá, és az apróra vágott paradicsomot, kicsivel később a kockázott zöldpaprikát. Beletehetjük az őrölt paprikát, a borsot és a zúzott fokhagymát is, valamint a borsót és a zöldbabot. Kóstoljuk!
Ha úgy érezzük, hogy majdnem kész, a felszeletelt gomba és a kisebb darabokra vágott velő is belekerül, és a forró lével elkevert tejszínhez lisztet hozzáadva, majd azt csomómentesre eldolgozva behabarjuk a ragulevest. A végén hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, esetleg friss petrezselyemzöldet is.
A tojásból és a lisztből kevés sóval lazára kavart galuskát beleszaggatjuk. Mindezekkel ismét felforralva a levesünk kész.
Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá, valamint csípős zöldpaprikát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.