Elkészítés: Kicsontozunk, lezsírozunk 1 kiló rövidkarajt, és egészben, 1 evőkanál olajon, sóval bedörzsölve
átsütjük. Kevés vizet öntünk alá, mellédobunk 1 fej felszeletelt vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, 2 szem borókabogyót, a hús minden oldalát megkenjük paprikakrémmel.
Fedő alatt, időnként megforgatva puhára pároljuk, majd levéből kiszedve a húst, deszkán pihentetés után felszeleteljük.
A visszamaradt olajban addig párolunk 25 dkg megtisztított, felszeletelt gombát, míg saját levét el nem főtte.
Ekkor a gombát mély tűzálló edény aljára terítjük, félig egymást fedve ráfektetjük a hússzeleteket.
A mártáshoz 4 evőkanál lisztet simára keverünk 4 dl hideg tejjel, beledobunk 4
deka margarint, és kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik. Kissé kihűtjük, majd belekeverünk 4 tojás sárgáját, a tojások kemény habbá vert fehérjét, csipet sót, kevés reszelt szerencsendiót, meg 5 deka reszelt sajtot.
Ezt a lerakott pecsenyére öntjük, és a sütőben addig sütjük, míg a teteje szép rózsaszínű nem lesz.
Petrezselymes rizzsel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.