Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük.
A hagymákat megpucoljuk, felkockázzuk, majd olívaolajon üvegesre pároljuk. Meghintjük pirospaprikával, majd azonnal hozzáadjuk a felkockázott húst és a felszeletelt gombát. Sózzuk, fűszerezzük, kifehérítjük a húst.
A paprikákat felcsíkozzuk, és kevés olívaolajon egy serpenyőben puhára sütjük.
A húsos ragut felöntjük a borral, élénk tűzön főzzük, majd mehet bele a paradicsom, 6 dl víz és a leveskocka. Kis lángon főzzük.
A krumplit leszűrjük, de a levét nem öntjük ki. Összetörjük, megvárjuk, míg lehűl annyira, hogy bírja a kezünk, majd a tojással és a liszttel keményebb tésztát gyúrunk belőle. Lisztes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, és a főzőlében kifőzzük őket.
Ha a hús és a gomba puha, hozzáadjuk a paprikacsíkokat, pár perc alatt összefőzzük, majd a kifőtt gombócokat is hozzáadjuk, forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.