Előkészítés:
A kagylókat megmossuk, lecsepegtetjük. A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A paradicsom héját eltávolítjuk, félbevágjuk, a magjait kikaparjuk, húsát kockákra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk, a hagymát nagyobb darabokra vágjuk. A paprikát kimagozzuk, húsát nagyobb darabokra szeljük.
Elkészítés:
1. A hagymát a borral, 3 dl vízzel, a babérlevéllel feltesszük főni, és kb. 5 percig rotyogtatjuk.
2. Beletesszük a fokhagymát, kevés sót, a bazsalikomot, a paradicsomot, végül a kagylókat, és 5 percen át főzzük, majd levesszük.
3. Ameddig fő a kagyló, az olívaolajon megsütjük a paprikákat, sózzuk, borsozzuk. A sült paprikákat tányérra tesszük, és arra merjük a lével együtt a fehérboros kagylót. Egy-egy fél citrommal és a bagettel kínáljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 262 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.