Előkészítés:
A kagylókat megmossuk, lecsepegtetjük. A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A paradicsom héját eltávolítjuk, félbevágjuk, a magjait kikaparjuk, húsát kockákra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk, a hagymát nagyobb darabokra vágjuk. A paprikát kimagozzuk, húsát nagyobb darabokra szeljük.
Elkészítés:
1. A hagymát a borral, 3 dl vízzel, a babérlevéllel feltesszük főni, és kb. 5 percig rotyogtatjuk.
2. Beletesszük a fokhagymát, kevés sót, a bazsalikomot, a paradicsomot, végül a kagylókat, és 5 percen át főzzük, majd levesszük.
3. Ameddig fő a kagyló, az olívaolajon megsütjük a paprikákat, sózzuk, borsozzuk. A sült paprikákat tányérra tesszük, és arra merjük a lével együtt a fehérboros kagylót. Egy-egy fél citrommal és a bagettel kínáljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 262 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.