Az egyben sült karaj elkészítéséhez a húst megtisztítjuk, ha szükséges, hártyát levágjuk, sózzuk, borsozzuk, a fokhagymát megpucoljuk, a gerezdeket hosszában pár darabba vágjuk.
A húst tetejét egy hegyes késsel megszurkáljuk, belenyomkodjuk a fokhagymagerezdeket, minden oldalát körbefűszerezzük köménnyel, majoránnával.
Egy tálkában a sört, a mézet, a mustárt, egy kevés sóval, borssal addig keverjük, míg minden fel nem oldódik.
A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
A húst, egy serpenyőben, kevés zsiradékon, magas hőmérsékleten minden oldalon körbepirítjuk.
Közben egy tepsibe rakjuk a zsírt, erre helyezzük a körbepirított húst, a hagymát megpucoljuk, cikkekre vágjuk körberakjuk vele a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd leöntjük a sörös keverékkel.
A tepsit alufóliával letakarjuk, és berakjuk a sütőbe 1 1/2 órára. Időnként meglocsoljuk a mézes sörös szafttal.
Ha letelt az idő, levesszük a fóliát és 170 fokon 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük, közben gyakran locsolgatjuk a szafttal.
Süthetjük akár burgonyával vagy zöldségekkel együtt is, vagy kínálhatjuk lencsesaláta vagy -főzelék mellé, szilveszteri fogás gyanánt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.