Előkészítés: A tintahalkarikákat hagyjuk kiengedni, megcsepegtetjük citromlével, és 30 percig pihentetjük. A római tálat hideg vízbe áztatjuk. A paradicsomot a konzervdobozban apróra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük. A hagymát és a cukkínit megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk.
Elkészítés: A paradicsomot, a fokhagymát, a bort, az olajat a római tálba tesszük. Rárétegezzük a hagymát, a cukkinit, a tintahalat, megszórjuk bazsalikommal. Lezárjuk a római tálat, és betesszük a hideg sütőbe. Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat), és 45 percig sütjük. Az ételt sóval, borssal fűszerezzük, és azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.