Érdemes a párizsi krémmel és a trüffel golyók anyagával kezdeni ennek a süteménynek az elkészítését, mert jó, ha legalább egy éjszakát a hűtőben pihennek.
Csokis piskóta: szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm átmérőjű piskótakarikát, a sütőt előmelegítjük 180 C-ra. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, átszitáljuk. A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük.
Óvatosan hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját, majd kis adagokban hozzákeverjük a kakaós lisztet is. Addig keverjük, lassú, óvatos mozdulatokkal, míg sima masszát nem kapunk.
A karikába tesszük a masszát, és habkártyával a karika pereméig kihúzzuk a piskótát.
A 180 C-os előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük a karikát (légkeverés nélkül). Ha kisült, meglisztezzük, tetejére fordítva kb. 1 óra alatt hagyjuk kihűlni a piskóta karikát.
Párizsi krém: A tejszínt a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjával sűrű sziruppá forraljuk (105-110 C fok). Ezt a szirupot simára keverjük a kakaóporral, végül elkeverjük benne a vajat. Felhasználás előtt érdemes egy éjszakát hűtőben pihentetni, másnap habosra keverjük, felhasználjuk.
A trüffel golyókhoz a csokoládét a vajjal és a tejszínnel vízgőz fölött megolvasztjuk, majd ezt is a hűtőbe tesszük. Néhány óra múlva (esetleg másnap) a masszából gyors mozdulatokkal kisebb golyókat formázunk, és cukorgyöngybe vagy kakaóporba mártjuk.
A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, a fellazított, habos párizsi krémmel megtöltjük és a golyókkal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.