A tálat kivajazzuk, a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket felverjük a szorbittal, majd óvatosan hozzáadjuk a tojássárgákat, és a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát a tálba terítjük, majd egyenletesen megszórjuk dióval, mazsolával, és a kimagozott, vagy leszűrt meggyel. Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt sül meg a piskóta.
Mint minden más esetben, most is el kell végezni a tűpróbát. A tetejére szorbitot szitálunk.
Én neveztem el dobálósnak a sütit, mivel a meggyeket csak rádobáljuk a tetejére. Igazán finom, glutén- és cukormentes recept.
Ha valaki "nem-mentes" változatban is szeretné elkészíteni, a piskótába kristálycukrot és lisztet tegyen, a tetejére porcukrot hintsen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.