A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd a 3 / 4 - ét összekeverjük a fahéjjal és az olvasztott vajjal.
Egy kb 25 x 25 cm - es tepsit vagy tálat folpacckal kibélelünk. A vajas kekszmorzsát a tepsi aljába egyenletesen belenyomkodjuk és hűtőbe tesszük dermedni.
A meggyet összekeverjük a cukorral és kis lángon addig főzzük amíg egy kicsit megpuhul, ezután botmixerrel kissé összetörjük, majd hozzákeverjük az aromát. A zselatint a vízben megduzzasztjuk, majd folyósra melegítjük és a felét a meggyes részhez keverjük.
A tejszínt a porcukorral és a zselatin másik felével habbá verjük és a kekszes alapra simítjuk. A megmaradt habot összeforgatjuk a meggyel és rásimítjuk a tejszínre, majd beterítjük a tetejét a megmaradt kekszmorzsával.
Pár órára hűtőbe tesszük dermedni és tetszés szerint, kockára vagy hosszúkásra szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.