A langyos tejet egy edénybe öntjük, beleszórunk egy kanál cukrot és egy kanálnyi lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Lefedve meleg helyre tesszük és várunk kb. 10-15 percig, hogy az élesztő felfusson. (A tej tetején halványbarna hab képződjön.)
Ezután egy nagy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a puha vajat, a csipetnyi sót, a fahéjat, a reszelt citromhéjat és a megkelt élesztős tejet is. Az egészből sima tésztát keverünk. (Nem kell megijedni, lágy, puha tészta lesz.) A tésztát letakarva, kb fél óráig meleg helyen kelesztjük.
Ez idő alatt a fánksütő tepsi mélyedéseit egy ecsettel kiolajozzuk. A tésztát habzsákba töltjük, és karikákat nyomunk belőle a formába úgy, hogy a tészta, kb. a forma kétharmadáig érjen.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra előmelegített és a fánkokat kb. 10 perc alatt halványbarnára sütjük.
A megsült fánkokat, olvasztott csokoládéval és / vagy cukormázzal vonjuk be, majd tetszőlegesen díszítjük. Kiélhetjük a kreativitásunkat, tényleg jó buli, csodás fánkokat lehet alkotni! Én nagyon élveztem! :) Aki az egyszerűbb megoldások híve, annak egy jó tanács: még melegen, fahéjas porcukorral megszórva is finom lesz!
Megjegyzés
Ellenállhatatlanul finom és csodásak is ezek a fánkok, viszont koránt sem tartozik a kalóriaszegény édességek sorába. De néha muszáj bűnözni! :) Sylvia, a Gasztro Angyal konyhájából.
A díszítéshez, tetszőlegesen, mindenki saját ízlése szerint használhat cukormázat, olvasztott csokoládét, csokireszeléket, cukorgyöngyöket, jégcukrot, színes tortadarát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.