Meghámozzuk az almát, negyedekbe vágjuk, és eltávolítjuk a magjukat. Rácsorgatjuk a citrom levét.
A marcipánt nagyobb darabokra vágjuk, hozzáadjuk a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot, a keserűmandula-aromát és a sót, és az egészet krémesre keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Összekeverjük a lisztet és a sütőport, majd apránként hozzáadjuk a masszához.
A kikent, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát, és rátesszük az almadarabokat. Előmelegített sütőben (elektromos sütő: 200 fok) 25-30 percig süssük.
Felmelegítjük a lekvárt, és megkenjük vele az almadarabokat. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.