Morzsoljuk az élesztőt 1 dl langyos tejbe, majd adjunk hozzá 1 ek porcukrot, és futassuk fel. A lisztet melegítsük meg és szitáljuk át. Nyomjunk a középébe mélyedést, öntsük bele a felfuttatott élesztőt, adjuk hozzá a megmaradt porcukrot, a tojást, a puha vajat, valamint a megmaradt tejet. Dagasszuk a tésztát 20 percig, majd letakarva kelesszük a duplájára.
A fehérjehabhoz tegyük vastag aljú üstbe a mandulát, az aromát, a fehérjét és a cukrot, majd közepes lángon, folytonos kevergetés mellett melegítsük, míg a cukor feloldódik, és a mártás kissé besűrűsödik. Hagyjuk kihűlni, ha szükséges, lazítsuk kevés tejjel.
A tésztát osszuk 15 egyenlő, 6 dkg-os darabra. Gömbölyítsük ki, és fedjük le folpakkal. Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki téglalap alakúra. Kenjünk mindegyik közepére egy púpozott evőkanálnyi fehérjehabot. Tekerjük fel, a hajtást igazítsuk alulra. A rudat két végénél húzzuk meg kissé meg, majd illesszük egymáshoz. Metsszük be kétoldalt, majd pillangó alakban hajtsuk szét a tésztát. Kenjük meg 1 db tojás és 1 db tojássárgája keverékével.
Ismételten kelesszük meg, kenjük át újra, majd süssük 180 fokos sütőben 25–30 perc alatt aranybarnára. Kenjük meg a tetejét még forrón a sárgabaracklekvárral összeforralt cukormázzal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.