Morzsoljuk az élesztőt 1 dl langyos tejbe, majd adjunk hozzá 1 ek porcukrot, és futassuk fel. A lisztet melegítsük meg és szitáljuk át. Nyomjunk a középébe mélyedést, öntsük bele a felfuttatott élesztőt, adjuk hozzá a megmaradt porcukrot, a tojást, a puha vajat, valamint a megmaradt tejet. Dagasszuk a tésztát 20 percig, majd letakarva kelesszük a duplájára.
A fehérjehabhoz tegyük vastag aljú üstbe a mandulát, az aromát, a fehérjét és a cukrot, majd közepes lángon, folytonos kevergetés mellett melegítsük, míg a cukor feloldódik, és a mártás kissé besűrűsödik. Hagyjuk kihűlni, ha szükséges, lazítsuk kevés tejjel.
A tésztát osszuk 15 egyenlő, 6 dkg-os darabra. Gömbölyítsük ki, és fedjük le folpakkal. Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki téglalap alakúra. Kenjünk mindegyik közepére egy púpozott evőkanálnyi fehérjehabot. Tekerjük fel, a hajtást igazítsuk alulra. A rudat két végénél húzzuk meg kissé meg, majd illesszük egymáshoz. Metsszük be kétoldalt, majd pillangó alakban hajtsuk szét a tésztát. Kenjük meg 1 db tojás és 1 db tojássárgája keverékével.
Ismételten kelesszük meg, kenjük át újra, majd süssük 180 fokos sütőben 25–30 perc alatt aranybarnára. Kenjük meg a tetejét még forrón a sárgabaracklekvárral összeforralt cukormázzal.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.