A májat megtisztítjuk a hártyájától, és felesleges inaktól. Első lépésben fokhagymás tejben áztatjuk 24 órát lefedve a hűtőben.
Másnap kivesszük a tejből, és letörölgetjük egy konyhai papírtörlővel. A serpenyőben vajat hevítünk. A májat egyben hagyva megforgatjuk a lisztben, és 4-4 percig sütjük mindkét oldalán. Közben locsolgatjuk a vajjal.
A visszamaradt zsiradékhoz öntjük a 3 dl vizet, és jól összekeverjük. A mártásport csomómentesre keverjük, és hozzáöntjük a bort és addig pároljuk, míg puha nem lesz. A májat ferde szeletekre vágjuk, és bevonjuk a mártással. Petrezselymes rizs illik hozzá.
A tudósok nem győzik hangsúlyozni, mennyire fontos szervezetünknek a máj fogyasztása. A marhamáj az egyik olyan belsőség, ami sokféle vitamin, és ásványi anyag hordozója. A szarvasmarha májat ritkán használjuk ételek készítésére. Amennyiben mégis, a fiatalabb állatok máját igyekezzünk választani. Ezt arról ismerjük meg, hogy a fiatalabb állaté világosabb. Főzésekor lehetőleg az erektől és rágós vezetékektől hártyától szabadítsuk meg. Nagyon finom étel, cukorbetegek diétások, vérszegények, bátran fogyasszák!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.