A májat megtiszítjuk. A tejhez hozzáadjuk a sót és a préselt fokhagymát, majd beletesszük a csirkemájat, és pár órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják.
Egy tálba tesszük a tojást, megsózzuk, megborsozzuk, majd összekeverjük. Ezután hozzákeverjük a tejet és annyi lisztet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Végül hozzáadjuk a reszelt sajtot is.
Sütés előtt a tejből kivesszük a májat, majd alaposan lecsepegtetjük. Ezután lisztbe forgatjuk, majd a sűrű palacsintatésztába, és óvatosan a felforrósított olajba helyezzük. A serpenyőt ezután résnyire lefedjük, így ha esetleg pattogna a máj sütés közben, az olaj nem fröccsen szét. Közepes lángon, többször átfordítva aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.
Megjegyzés
Tálaláskor ízlés szerinti körettel és salátával kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.