A piskóta elkészítéséhez egy edényben vizet forralunk, föléje tesszük egy másik edénybe a kakaóport, a cukrot, és a vajat. Gőz felett megolvasszuk, ha megolvadt, langyosra kikeverjük.
A sütőporral összekevert lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat és a sót. A csokimasszát és a tejet is beleöntjük, majd keverőlapáttal simára keverjük tészta alapanyagát.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsit kikenjük vajjal, sütőpapírt teszünk bele A masszát elsimítjuk benne és légkeveréses fokozaton 20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt a piskóta, akkor kivesszük a lapot a papírral, és hosszúkás csíkokat 8-at vágunk belőle. 5 db-ot visszahelyezünk a tepsibe papírral együtt, úgy hogy 1,5 cm-es távolságot hagyunk közöttük.
A túrót a tojással, liszttel, a cukorral, a vaníliás cukorral, a vajjal, a mascarpone-val, a ricottával, és az aromával simára keverjük. A köztes részeket kitöltjük a sajtkrémmel. Elkészítjük a következő réteget, a krémre helyezzük a piskótarudakat, és szintén kitöltjük krémmel a köztes réseket, majd 160 fokon 40 percig sütjük a sütőben.
Ha megsült, még melegen ráöntjük a felolvasztott étcsokoládét, és elkenjük rajta. A sütit kiemeljük a papírral együtt a tepsiből, és hűtőbe tegyük dermedni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.