A sütőporral összekevert liszthez hozzáadjuk a cukrot, és a vaníliás cukrot. Ezeket összekeverjük, hozzáadjuk a tojást és a szobahőmérsékletű margarint. Közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle, amelyet fél órára pihenni hagyunk.
Ezután a tésztát 2/3 és 1/3 arányba osztunk. A nagyobb darabot kinyújtjuk és tepsibe helyezzük. Ezt megkenjük a meggylekvárral. A túrót, a vaníliás cukrot és a tojássárgáját összekeverjuk, majd a lekvár tetejére halmozzuk és szépen elsimítjuk.
A kisebb adag tésztát kinyújtjuk és pizza vágóval vékony csíkokra metéljük. Ezekkel a csíkokkal berácsozzuk a sütemény tetejét. Sütés előtt darált dióval megszórjuk a süteményt, és szép barnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.