Elkészítés: A csülköt főzés előtt pár órára jéghideg vízbe áztatjuk. Ezután egy fazékba tesszük, hideg vízzel elfedjük, így forraljuk kb. 5 percig, amíg felhabzik. A húst ezután kiemeljük, leöblítjük, és egy tiszta fazékba tesszük a megtisztított zöldségekkel és a fűszerekkel, felöntjük vízzel, és alacsony lángon fedő alatt kb. 2,5 óra alatt puhára főzzük. A csülköt a főzőlevében hagyjuk langyosra hűlni.
A kihűlt húst lefejtjük a csontról, és egy vágódeszkán kézzel tépkedjük nagyobb darabokra. A főzőlevét leszűrjük, kimérünk belőle 6 dl-t, felmelegítjük, feloldjuk benne a zselatint.
Az uborkát, a kapribogyót és a mogyoróhagymát felaprítjuk, majd összekeverjük a csülökkel és kevés húslével.
Egy pástétomformát kibélelünk 6 réteg fóliával. Beleöntünk 1 merőkanálnyi zselatinos húslevet a forma aljára, és vastagon megszórjuk aprított petrezselyemmel. Lefedjük egy réteg hússal, ezután ismét petrezselyem következik. Így folytatjuk, amíg formánk megtelik. A rétegek egyenletes vastagságúak legyenek. Az utolsó réteg kb. 2 cm-rel meghaladhatja a forma peremét. Jól nyomjuk össze, hogy ne maradjanak benne levegőbuborékok. Lassan felöntjük húslével, majd lezárjuk a formát fóliával. Legalább 24 órát hagyjuk hűtőben dermedni.
A salátához a krumplikat hájában megfőzzük, megpucoljuk, karikára vágunk. Cukorra, sóval, borssal ízesített ecettel és kevés olívaolajjal felforralunk 1 deci vizet, ebbe tesszük a vékonyan szeletelt lilahagymát. A megfőtt burgonyára öntjük, és hűtőben 1-2 órát érleljük.
Tálaláskor a fóliát eltávolítjuk, a rakott csülköt éles késsel 2,5 cm széles szeletekre vágjuk, és a hagymás burgonyasalátával kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.