A rákokat megmosom, és egy serpenyőbe rakom. Én szeretem rajtahagyni a fej és a farok részt. Majd fogyasztáskor lecsippenti mindenki magának azokat. De aki szeretné, már most az elején eltávolíthatja a felesleges részeket!
Petrezselymet aprítok fel, az egész citrom levét ráfacsarom a serpenyőben csücsülő garnélákra, és a 0,5 dl vizet is hozzáöntöm. (A felhasznált citrom héját reszeljétek le, és cukorban rakjátok el a következő süteményetekhez!) Majd 3 gerezd fokhagymát nagyon finomra aprítok, és szintén a rákokhoz adom.
Néhány percig alacsony lángon ebben a citromos fűszeres alapban főzöm a fentieket. Maximum 5 perc múlva félrehúzom a tűzről.
Közben a réteslapokból kb. 10x10 cm-es négyzeteket vágok ki, megkenem a rákok után maradt lével.
Muffinformába rakom ezeket, és forró sütőben kb. 5 perc alatt megsütöm a tésztákat. Akinek nem akar összeállni a réteslap a rákos létől, egy kis olajjal kenje be a lapokat.
Végül az uborkákat apró kockákra vágom, 2 gerezd fokhagymát hozzáreszelek, és a tömlős sajttal elkeverem az egészet.
Megjegyzés
Remélem, elnyerte a recept a tetszéseteket! Egy mini kampányt indítok! Ne értsetek félre, nem leszek aktivista, aki tiltakozik a dohányzás ellen. Szíve-joga mindenkinek azt tenni, ami örömet okoz neki! De szeretném felnyitni az emberek szemét, hogy ha hetente csak egy doboz cigarettáról mondanak le, akkor mi minden különlegesség készülhet a megmaradt forintokból. Már az is eredmény és számomra siker, ha valaki egy dobozni füstölgő rudacskáról mond le egy-egy receptem miatt!
A receptet és a fotót BoldogAgi küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.