Elkészítés: A tésztához 3 dkg margarint megolvasztunk, majd kihűtjük. A lisztet a sóval tálba rakjuk, közepébe mélyedést nyomunk. Belecsorgatunk 2 evőkanál olvasztott margarint, 1,2 dl langyos vizet, és hozzáadjuk a tojássárgákat. Összedolgozzuk, majd amikor a tészta elválik a tál aljától, lisztezett deszkára borítjuk.
Addig csapkodjuk a deszkához, míg hólyagosodni kezd. Amikor kész, cipóvá formáljuk, és a maradék margarinnal megkenjük. Forró vízzel kiöblített tálat borítunk rá, és 1 órát pihentetjük.
A zsemlét hideg vízbe beáztatjuk. A hagymát és a paprikát apróra kockázzuk. A húst összegyúrjuk a kinyomott zsemlével, a tojással, a hagymakockákkal, a paprikával, sóval, borssal. A maradék margarint megolvasztjuk és kihűtjük. A zöldfűszereket felaprítjuk.
A tésztát 45 x 60 centis lappá kinyújtjuk, és margarinnal megkenjük. A húsos masszát úgy simítjuk rá, hogy körben a szélén 2-3 cm üresen maradjon. Befedjük a sonkaszeletekkel, rásimítjuk a túrót, és megszórjuk a zöldfűszerekkel. Felgöngyöljük, és az üresen hagyott részeket visszahajtjuk, majd összenyomjuk.
Kikent tepsibe tesszük, és megkenjük margarinnal. Előmelegített sütőben 225 fokon 40 percig sütjük. A kikapcsolt sütőben még 10 percig pihentetjük.
Felszeletelve paradicsomcikkekkel díszítjük.
Ha gyorsabban akarjuk elkészíteni, akkor készen vesszük a réteslapot hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.