Elkészítés: A tésztához 3 dkg margarint megolvasztunk, majd kihűtjük. A lisztet a sóval tálba rakjuk, közepébe mélyedést nyomunk. Belecsorgatunk 2 evőkanál olvasztott margarint, 1,2 dl langyos vizet, és hozzáadjuk a tojássárgákat. Összedolgozzuk, majd amikor a tészta elválik a tál aljától, lisztezett deszkára borítjuk.
Addig csapkodjuk a deszkához, míg hólyagosodni kezd. Amikor kész, cipóvá formáljuk, és a maradék margarinnal megkenjük. Forró vízzel kiöblített tálat borítunk rá, és 1 órát pihentetjük.
A zsemlét hideg vízbe beáztatjuk. A hagymát és a paprikát apróra kockázzuk. A húst összegyúrjuk a kinyomott zsemlével, a tojással, a hagymakockákkal, a paprikával, sóval, borssal. A maradék margarint megolvasztjuk és kihűtjük. A zöldfűszereket felaprítjuk.
A tésztát 45 x 60 centis lappá kinyújtjuk, és margarinnal megkenjük. A húsos masszát úgy simítjuk rá, hogy körben a szélén 2-3 cm üresen maradjon. Befedjük a sonkaszeletekkel, rásimítjuk a túrót, és megszórjuk a zöldfűszerekkel. Felgöngyöljük, és az üresen hagyott részeket visszahajtjuk, majd összenyomjuk.
Kikent tepsibe tesszük, és megkenjük margarinnal. Előmelegített sütőben 225 fokon 40 percig sütjük. A kikapcsolt sütőben még 10 percig pihentetjük.
Felszeletelve paradicsomcikkekkel díszítjük.
Ha gyorsabban akarjuk elkészíteni, akkor készen vesszük a réteslapot hozzá.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.