Elkészítés: 1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a sárgákat, vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A tojásfehérje habhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót és vigyázva összekeverjük. Beleöntjük egy margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben 190 foknál 15-20 percig (hőlégkeveréses sütőben 180 foknál 15 percig) sütjük. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk.
2. A zselatint 1/2 dl tejben az előirás szerint elkészitjük. A mázhoz a tejet, margarint és csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig sűrűsödni kezd, majd levesszük a tűzről. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet, és még néhány percig keverjük.
3. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, rákenjük a krém felét, elsimítjuk, és ráöntjük a csokoládémáz egyharmadát, rákenjük a krém másik felét majd betakarjuk a piskóta felső részével. A tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát. Legalább három órára a hűtőszekrénybe rakjuk. A jól megdermedt süteményt szeletekre szeljük.
Ha lédúsabb sütemény szeretnénk, úgy a piskótát meglocsolhatjuk 1 dl tejjel. Alacsonyabb süteményhez használhatunk nagyobb tepsit (35 x 42 cm).
Elkészítési idő: 40 perc + hűtés
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.