A liszttel elkeverjük a sót, az élesztőt, a cukrot, a vizet, apránként adagolva, majd az olajat is. Kidolgozzuk a tésztát, egy tányérra borítjuk, vízzel lespriccelt folpackal légmentesen lefedjük, és 20 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Kissé belisztezzük a munkalapot. Ráborítjuk a tésztát, és átgyúrjuk nyolcszor úgy,hogy a tészta alsó részéből egy darabot középre hajtjuk és szépen körbe míg a 8 hajtással körbe nem érünk. Ekkor 10 percre letakarva tovább pihentetjük. Még kétszer megismételjük a műveletet. Erre azért van szükség, hogy a tészta közepébe szoruljon a levegő.
Ha kész vagyunk vele, akkor 6 részre osztjuk. A munkalapot belisztezzük, és a tésztadarabokat gömbölyűre formázzuk rajta úgy, hogy a darabokat a kezünkbe fogjuk és az aljára csippentjük a tésztát.
A tésztagömböket 10 percig kelesztjük, majd nyújtófával kinyújtjuk úgy, hogy kb. fél cm legyen. Letakarjuk egy konyharuhával.
230 fokra előmelegítjük a sütőt a sütőlemezzel együtt. A tésztákat, az aljuknál fogva felemeljük, és rátesszük a sütőlemezre úgy, hogy a tetejét nem érintjük meg, és 6-7 perc alatt készre sütjük. Öröm volt nézni, ahogyan megnőttek a piták.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.