A pita elkészítéséhez egy kevés langyos vízben elkeverjük és felfuttatjuk az élesztőt a cukorral.
Az átszitált lisztet elkeverjük a sóval. Ha felfutott az élesztő, a liszthez adjuk, és összegyúrjuk még annyi vízzel, hogy lágy, kenyértészta állagú masszát kapjunk. Ezután letakarva, meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
Lisztes kézzel 10-15 golyót formázunk a masszából, majd 15 percig pihentetjük mindet. Közben a sütőt a lehető legforróbbra, 250-300 fokra előmelegítjük.
A golyókat jól belisztezve 1/2 cm vastagra, pita nagyságúra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt vagy olajozott, kilisztezett tepsibe tesszük mindet, így pihentetjük 10 percig, aztán 5 percre betoljuk a forró sütőbe. A sütőablakon át nézzük, és amikor felpúposodik, megfordítjuk, és a másik felét is zsemleszínűre sütjük.
A pitákat tálba szedjük, és letakarjuk egy konyharuhával (különben ropogós és kemény lesz).
Megjegyzés
10-15 db lesz belőle (ki milyen nagyot szeret), jól fagyasztható és mikrózható. Ha sütésnél fehér marad, az sem baj, nem szabad túlsütni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.