Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, közepes lángon hozzáadjuk az őrölt római köményt, majd a harissát és a sűrített paradicsomot. Kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát és a fél cm hosszú csíkokra vágott paprikát. Ízlés szerintmegsózzuk, és 1 teáskanál egész köményt adunk hozzá. Kevergetés mellett kb. 8 percig főzzük, amíg a paprika megpuhul. Ezután hozzáadjuk a felkockázott paradicsomokat, és takarékontovábbi 10 percig hagyjuk rotyogni, amíg kellemesen sűrű szószt kapunk.
A ragut sütőtálba tesszük, és egy kanál segítségével mélyedéseket készítünk a szószban. A tojásokatfelütjük, és óvatosan a mélyedésekbe csurgatjuk egyenként. Kb. 8-10 percre előmelegített sütőbe toljuk, vagy fedővel letakarva tűzhelyen készre sütjük.
A pitához az élesztőt a cukorral felfuttatjuk langyos vízben. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, az olívaolajat. Amikor felfutott az élesztő, beledolgozzuk a lisztes keverékbe, és homogén tésztát gyúrunk. Meleg helyen hagyjuk kelni 15 percet.
6 egyforma labdát gyúrunk belőle, körré nyújtjuk, majd forró serpenyőben kevés olívaolajon kisütjük kb. 2-3 perc alatt. Ha már a szélei kezdenek barnulni, kész is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.