Elkészítés: A tésztához az élesztőt felfuttatjuk 1,5 dl langyos cukros vízben. A lisztet kimérjük a tálba, megsózzuk, majd a közepébe fészket készítünk, oda öntjük az élesztős vizet. Körkörös mozdulatokkal elkezdjük keverni. Ha kell, adjunk még hozzá langyos vizet. Ha nagyjából összeállt, adjuk hozzá az olívaolajat is. Addig gyúrjuk, míg puha, rugalmas tésztát nem kapunk. Ha kész, tálba tesszük, lisztezzük a tetejét, s letakarva legalább 1 órán keresztül kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket: a hagymát-fokhagymát finomra vágjuk, a gombát mossuk, szeleteljük. 2 evőkanál olajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a gombát is. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Alaposan megpároljuk, egy kicsit le is pirítjuk.
Míg hűl, felkockázzuk a tarját, a paradicsomot, lereszeljük a sajtot. A már nem úl meleg gombához keverjük a kukoricát, tarját, paradicsomot.
Előmelegítjük a sütőt a lehető legmagasabb hőmérsékletre (nálam 275 fok).
A tésztát 2-3 részre osztjuk, mindegyiket tetszés szerinti vastagságúra nyújtjuk, kör alakúra. Az egyik felüket vastagon megpakoljuk a gombás töltelékkel, megszórjuk sajttal, majd ráhajtjuk a másik felét, és a széleket alaposan eldolgozzuk.
Alaposan kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a forró sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Figyeljük, mert gyorsan pirul! Forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.