Elkészítés: A tőkehalat egy lábosba tesszük a kakukkfűvel, a babérlevéllel, a petrezselyemmel és a fél citrom levével. Felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje a halat, és felforraljuk. Ekkor kisebbre vesszük a lángot alatta, és 10 percig főzzük. Kiszedjük, lecsöpögtetjük, és hagyjuk kihűlni. Közben a egtisztított, felkockázott krumplit is megfőzzük sós vízben, majd leszűrjük.
A krumplit és a halat is összetörjük, ízesítjük a zúzott fokhagymával, a maradék fél citrom levével és reszelt héjával, csipet szerecsendióval, és annyi tejszínt adunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk.
A masszából golyókat/hengereket formázunk, megforgatjuk zsemlemorzsában, és forró olajban kisütjük.
Előételként mártogatósokkal vagy főételként salátával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.