Érdemes a sütést a töltelékkel kezdeni. Ehhez mérjük ki egy-egy tálkába a mákot, illetve a diót. Keverjük hozzájuk a cukrot, a zsemlemorzsát és a citrom reszelt héját.
Egy lábosban keverjük össze a vizet és a cukrot, majd forraljuk fel. Öntsük a mákos alaphoz, jól keverjük össze. Ugyanígy készítsük el a szirupot a diós töltelékhez is.
A töltelékeket osszuk 6-6 egyenlő részre és formázzunk belőlük 4-5 cm-es rudakat, majd tegyük a hűtőbe.
A tésztához az élesztőt morzsoljuk a cukros, langyos tejbe és pár perc alatt futtassuk fel.
A lisztet keverjük össze a porcukorral egy keverőtálba, adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, a lágy margarint, a tojássárgáját, majd gyúrjuk rugalmas tésztát.
A tésztát csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe 30 percre.
A tésztát a hűtőből kivéve gyúrjuk át enyhén lisztes felületen és osszuk 12 egyenlő részre.
Formázzunk belőle bucikat és nyújtsuk kb. 2 mm vastag, háromszög alakúra.
A hűtőből vegyük ki a mákos és diós tölteléket és tegyük a háromszög alakú tésztára, majd tekerjük fel.
Tegyük a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe.
A kifliket kenjük le a tojássárgájával és pihentessük hideg helyen, míg a tojás megszárad rajta.
Ezután kenjük le az enyhén felvert tojásfehérjével és kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra.
180 fokon süssük a kifliket kb. 15 perc alatt készre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.