Elkészítés: A töltelékhez a 20 dkg kristálycukorból és a 2 dl vízből szirupot főzünk, majd hozzáadjuk a darált mákot, 1-2 percig főzzük lassan, hogy le ne égjen, majd kihűtjük, végül belekeverjük 1 citrom reszelt héját vagy citromaromát
A tésztához a 60dkg lisztbe beletesszük a 15 dkg porcukrot, a vaníliás cukrokat, a sütőport, csipet sót, jól elkeverjük, majd jól elmorzsoljuk a margarinnal egy nagy tálban. Közben egy bögrében az 1 dl tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne 2 kockacukrot, és a tészta közepébe készített kis kráterbe rakott szárított élesztőre öntjük, konyharuhával letakarjuk, és kb. fél órát hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a 3 tojássárgát, és ha még a tészta kívánja, nem áll össze, akkor lehet 1-2 evőkanál tejföllel vagy joghurttal segíteni. A tésztát kigyúrjuk, majd hagyjuk megkelni. Hőmérséklettől függően 1/2 vagy 1 órát.
Kb. 5-7 milliméteresre kinyújtjuk, és fánkkiszúróval kiszaggatjuk. Tojásfehérjével megkenjük a kiszaggatott köröket, majd teáskanállal kis halom mákot helyezünk rá. Feltekergetjük, a csücsküket megformázgatva kifliformát adunk nekik, majd sütőpapírra tesszük. Tojássárgával megkenjük, és 15-20 percet hagyjuk szikkadni. A tojássárgájába keverhetünk egy mokkáskanál mézet, ettől kicsit pirultabbak lesznek a kiflijeink.
180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.