Elkészítés: A töltelékhez a 20 dkg kristálycukorból és a 2 dl vízből szirupot főzünk, majd hozzáadjuk a darált mákot, 1-2 percig főzzük lassan, hogy le ne égjen, majd kihűtjük, végül belekeverjük 1 citrom reszelt héját vagy citromaromát
A tésztához a 60dkg lisztbe beletesszük a 15 dkg porcukrot, a vaníliás cukrokat, a sütőport, csipet sót, jól elkeverjük, majd jól elmorzsoljuk a margarinnal egy nagy tálban. Közben egy bögrében az 1 dl tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne 2 kockacukrot, és a tészta közepébe készített kis kráterbe rakott szárított élesztőre öntjük, konyharuhával letakarjuk, és kb. fél órát hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a 3 tojássárgát, és ha még a tészta kívánja, nem áll össze, akkor lehet 1-2 evőkanál tejföllel vagy joghurttal segíteni. A tésztát kigyúrjuk, majd hagyjuk megkelni. Hőmérséklettől függően 1/2 vagy 1 órát.
Kb. 5-7 milliméteresre kinyújtjuk, és fánkkiszúróval kiszaggatjuk. Tojásfehérjével megkenjük a kiszaggatott köröket, majd teáskanállal kis halom mákot helyezünk rá. Feltekergetjük, a csücsküket megformázgatva kifliformát adunk nekik, majd sütőpapírra tesszük. Tojássárgával megkenjük, és 15-20 percet hagyjuk szikkadni. A tojássárgájába keverhetünk egy mokkáskanál mézet, ettől kicsit pirultabbak lesznek a kiflijeink.
180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.