Előkészítés: A bordákat leöblítjük, szárazra törölgetjük, a csontokon lévő húst az „érméig” hosszában bevágjuk, és visszatekerjük-kerekítjük, fogvájóval megtűzzük. A páchoz a hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A paprikát apróra eltördeljük. Nagyobb tálban elkeverjük az olajat, a citromlét, a citromhéjat és a fűszereket. Hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, a paprikát, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, és beleforgatjuk a hússzeleteket. Lefedjük, a hűtőszekrényben 4 órán át pácoljuk.
Elkészítés: A körethez a padlizsánról és a cukkíniről levágjuk a szárvégeket, a padlizsánt kockákra vágjuk, fél órára besózzuk, majd leöblítjük, papírkendővel szárazra törölgetjük. A cukkínit karikákra vágjuk. A paprikákat elnegyedeljük, kicsumázzuk, a magokat és az ereket eltávolítjuk, a paprikát csíkokra-kockákra vágjuk A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, kimagozzuk, csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát durvára, a fokhagymát finomra vágjuk. Az olívaolajat nagyobb serpenyőben felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a fokhagymát, rádobjuk a padlizsánt, majd a többi zöldséget, kissé megpirítjuk. ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Aláöntjük a húslevest, belekeverjük a zöldfűszereket és az olívabogyót, fedő alatt, mérsékelt tűzön 8-10 percig pároljuk - nem szabad túlfőniük, inkább kissé ropogósak maradjanak! Közben a páclé tetejéről leszedjük az olajat, egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk. A bordákat lecsepegtetjük, papírkendővel megtörölgetjük, és a forró olajban mindkét oldalukon 3-4 percig sütjük. Hozzáadjuk a zöldségköretet, és további 2-3 percig forrósítjuk. Előmelegített tálra rendezzük, friss kakukkfűvel vagy egyéb zöld fűszerlevélkével díszítjük. Burgonyapürét kínálhatunk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.