A tojást, almát (akár darabosan is!), a citromlevet és az édesítőt tedd egy aprítógépbe, és 2 percig nagy fokozaton keverjük. Adjuk hozzá a citrom héját, a vanília őrleményt és zsírt, pár másodpercig összedolgozzuk. A lisztkeveréket és szódabikarbónát keverjük el egy tálban és adjuk hozzá a masszát. Egy kézi habverővel jól dolgozzuk össze! Fóliával lefedve tegyük minimum egy órára a hűtőszekrénybe pihenni.
Pihentetés után szedjük a tésztát 3 részre, és sodorjuk meg a tésztát úgy hogy fonható legyen. Kicsit nyomkodjuk szét a rudacskákat, hogy egy-egy evőkanál mézet tudjunk bele csurgatni, és egy-egy evőkanál mákot rá tudjunk szórni. A „megtöltött” tésztadarabokat hajtsuk be és csippentő mozdulatokkal „ragasszuk” össze, hogy töltött kis rudacskákat kapjunk. Ez után a három szálat egyszerűen fonjuk össze! Szilikon sütőlapra, vagy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és megkenjük tojássárgájával. Süssük 25 percig 175 fokon légkeverésen, aztán további 20 percig 150 fokon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.