A lisztet és a sót összeszitáljuk. Az élesztőt a langyosra felmelegített cukros tejben felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojást és kidolgozzuk robotgéppel. Végül belekeverjük az olvasztott vajat is a tésztába, és teljesen kidolgozzuk. Meleg helyen 30 percig kelesztjük.
A tésztát a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk, kb 0,5 cm-re. A fahéjat és a 10 dkg cukrot kevés vízzel összekeverjük, majd megkenjük vele a tésztát és szorosan feltekerjük. A hosszú rudat a tetejétől számítva félbevágjuk, majd összetekerjük. A fonott rudat újból félbehajtjuk és ismét feltekerjük.
Kivajazott és lisztezett vekni formába tesszük a kalács tésztát, majd ismét félre tesszük 30 percre pihenni. Megkenjük pici cukros tejjel, majd a forró sütőbe tolva készre sütjük kb. 30 perc alatt.
Nézd meg videón, hogyan készül a csodálatosan finom fahéjas babka
Megjegyzés
Ide Süss! Violetta, a Mindmegette.hu különdíjasának a receptje.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.