A lisztet tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a tojást, a sót, a citrom reszelt héját és a langyos, cukros tejbe kevert élesztőt, és elektromos géppel körül-belül 3 percig erősen dagasztjuk.
Ha a tészta túl puha és ragadós, ha a tálból nem lehet kiszedni, akkor még 1-2 evőkanál lisztet dagasztunk bele.
A tésztát a tálból kiszedjük sima felületre, és folpakkal letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg a duplájára kel (30-45 percig).
A tésztát liszttel beszórt munkafelületre tesszük, 3 azonos hosszú rúddá formáljuk, majd ezeket copfba fonjuk.
A copfot egy kivajazott tepsibe tesszük koszorú formában. A tetejét felvert tojással bekenjük, manduladarabokkal megszórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon körül-belül 30 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.