A puncsos linzertorta elkészítéséhez összekeverjük a lisztet, a darált mandulát, a kakaóport, a sót és a porcukrot. Hozzáadjuk a hideg vajat, a tojást és a hideg vizet, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk egy tálban, majd fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük 60 percre.
A pudingot megfőzzük a tejben, a vajat felhabosítjuk a porcukorral, majd tovább habosítjuk a kihűlt pudinggal és ízesítjük a rumaromával.
A tésztát 5 egyforma gombócra osztjuk, egyenként kinyújtjuk, majd egy 22 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 200 fokos sütőben, kb. 10-12 perc alatt egyenként megsütjük.
A kihűlt lapokat megkenjük a krémmel, és egymásra rétegezzük, majd a torta tetejét és oldalát körbekenjük vékonyan lekvárral. Végül a mandulával díszítjük.
Vízgőz felett külön-külön összeolvasztjuk mindkét csokoládét az olajjal, az étcsokival megkenjük a torta tetejét, a fehér csokoládét egy zacskóba kanalazzuk, aminek levágunk az egyik csücskéből egy keveset, és becsíkozzuk vele a torta tetejét. Másnap szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.