Elkészítés: A piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük, majd a tojásfehérjéket a cukorral is nem túl kemény habbá verjük, óvatosan keverjük össze a két tojáshabot, majd forgassuk bele a lisztet. A bekevert piskótatésztát osszuk szét 2 tortaformába, majd süssük meg 160 C-fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt.
A cukorsziruphoz a cukrot és a vizet összeforraljuk, és enyhe szálpróbáig sűrítjük. Amikor kissé lehűlt, belekeverjük a rumot, majd kettéosztjuk. Az egyik felét enyhén sárgára, a másik felét halványpirosra színezzük ételfestékkel.
A torta összeállításakor mindkét kihűlt piskótát keresztben kettévágjuk. Az egyikből lesz az alja és a teteje, a másikból pedig a töltelék, ezt még hosszanti csíkokra is felvágjuk.
A tortát fejen lefelé kell betöltenünk. Egy szilikonpapírra helyezünk egy sütőkarikát, majd beletesszük a kettévágott piskóta felső részét a bőrös felületével lefelé. A másik oldalát kenjük meg forró sárgabaracklekvárral. A csíkokra vágott piskótákat felváltva mártogassuk a piros illetve a sárga cukorszirupba. Alaposan nyomkodjuk ki, és pepitában pakoljuk a lelekvározott piskótára két sorban. Lekvározzuk le a tetejét, és tegyük rá a másik piskótalapot. Tegyünk egy tálcát a tortára, és súlyozzuk le. 1 éjszakán keresztül préseljük.
Miután lepréseltük, vegyük le róla a sütőkarikát. Kenjük körbe forró lekvárral, és húzzuk át rózsaszín fondant-nal. A fondant felmelegítésénél vigyázzunk, hogy ne menjünk 40 C-fok fölé. Óvatosan vízgőz fölött melegítsük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.