Elkészítés: A tésztához keverjük össze a puha kókuszzsírt a nyírfacukorral. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és habosítsuk fel. Ezután kanalanként dolgozzuk bele a szódabikarbónával és a sóval elvegyített lisztet.
A dió 1/3-át daráljuk le, a többit aprítsuk durvára, majd mindkettőt forgassuk a tésztába. A narancs- és a citromhéjat keverjük össze a kétféle megmosott mazsolával, az aszalt gyümölcsökkel, a felaprított étcsokival és a 2 evőkanál liszttel. Végül forgassuk a keveréket a tésztába, és simítsuk kókuszzsírral kikent püspökkenyérformába.
Toljuk a 175 fokra előmelegített sütőbe 40-45 percre. Ezután vegyük ki, hagyjuk kissé hűlni a süteményt a formában, majd szedjük ki belőle, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A mázhoz vízgőz fölött olvasszuk meg a durvára aprított étcsokoládét a kókuszzsírral együtt, és vékony sugárban csorgassuk a süti tetejére. Tegyük a hűtőbe 10-15 percre, hogy a máz megdermedjen. Felszeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.