Előkészítés: A húst vékonyra kiverjük, megmossuk, szabályos téglalapokra vágjuk. Félreteszünk 4 rákot, a többit megtisztítjuk, és a levágott húsdarabkákkal együtt megdaráljuk. A paprikákat megmossuk, húsukat vékony csíkokra vágjuk.
Elkészítés: A darált húst összekeverjük 4 evőkanál tejszínnel, beledolgozzuk a paprikát, és sóval, borssal, citromlével ízesítjük. Megpirítjuk a szezámmagot. A húst kisimítjuk, sóval, borssal és a szezámmaggal megszórjuk. Szétosztjuk rajta a darált rákos masszát, és feltekerjük. A tekercseket olajjal megkent alufóliába csomagoljuk. Egy megfelelő méretű edénybe kevés vizet öntünk (kb. 3 cm magasan), egy szűrőbetétet teszünk bele, vagy a szűrőkanalat illesztünk a tetejére. A húsokat a szűrőre tesszük, és kb. 20 percig gőzöljük. A víz ne érjen a húshoz! Közben a színes tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint külön-külön kifőzzük, leszűrjük, és megforgatjuk 1-1 evőkanál vajon. Végül elkészítjük a szószt. Összegyúrjuk a lisztet 2 evőkanál vajjal. A maradék 1 evőkanál vajat felforrósítjuk, beleszórjuk a sáfrányt, hozzákeverjük a tejfölt, a maradék tejszínt, és felforrósítjuk. A lisztes vajat kis adagokban a szószba keverjük, felforraljuk, és besűrítjük. Sóval, borssal, a borral ízesítjük. A félretett négy rákot vajon 4-5 perc alatt megpirítjuk. A húst kibontjuk, és kettévágjuk. A háromféle tésztát tányérra szétosztjuk, mellétesszük a húst, 1-1 rákot, és leöntjük a szósszal.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 612 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.