Előkészítés: A húst vékonyra kiverjük, megmossuk, szabályos téglalapokra vágjuk. Félreteszünk 4 rákot, a többit megtisztítjuk, és a levágott húsdarabkákkal együtt megdaráljuk. A paprikákat megmossuk, húsukat vékony csíkokra vágjuk.
Elkészítés: A darált húst összekeverjük 4 evőkanál tejszínnel, beledolgozzuk a paprikát, és sóval, borssal, citromlével ízesítjük. Megpirítjuk a szezámmagot. A húst kisimítjuk, sóval, borssal és a szezámmaggal megszórjuk. Szétosztjuk rajta a darált rákos masszát, és feltekerjük. A tekercseket olajjal megkent alufóliába csomagoljuk. Egy megfelelő méretű edénybe kevés vizet öntünk (kb. 3 cm magasan), egy szűrőbetétet teszünk bele, vagy a szűrőkanalat illesztünk a tetejére. A húsokat a szűrőre tesszük, és kb. 20 percig gőzöljük. A víz ne érjen a húshoz! Közben a színes tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint külön-külön kifőzzük, leszűrjük, és megforgatjuk 1-1 evőkanál vajon. Végül elkészítjük a szószt. Összegyúrjuk a lisztet 2 evőkanál vajjal. A maradék 1 evőkanál vajat felforrósítjuk, beleszórjuk a sáfrányt, hozzákeverjük a tejfölt, a maradék tejszínt, és felforrósítjuk. A lisztes vajat kis adagokban a szószba keverjük, felforraljuk, és besűrítjük. Sóval, borssal, a borral ízesítjük. A félretett négy rákot vajon 4-5 perc alatt megpirítjuk. A húst kibontjuk, és kettévágjuk. A háromféle tésztát tányérra szétosztjuk, mellétesszük a húst, 1-1 rákot, és leöntjük a szósszal.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 612 kcal
2024.12.19.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.