Elkészítés: A szokásostól eltérően nem főzöm meg előre a krumplit, így egyszerűbb az elkészités, az eredmény sokkal ízletesebb lesz. Az ízek összeérnek, és az elkészitési idő sem lesz hosszabb.
A krumplikat meghámozom, és vékony karikákra vágom. A kolbászt felkarikázom, a hagymát felkockázom, a főtt tojásokat felszeletelem. A tejfölt a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel összekeverem, tejszinnel hígítom.
Egy nagy jénai tálat kivajazok, majd az apróra vágott vöröshagyma felét eligazítom az alján. Erre teszek egy réteg krumplit, rá egy réteg kolbászt és egy réteg tojást. A tejfölös szósz harmadát rálocsolom, majd jön a következő réteg, kezdve a hagyma második felével. A fűszerek a tejölben vannak, igy nincs szükség a rétegeket külön ízesíteni. A következő régeg krumpli-kolbász-tojás, majd újabb tejfölös öntet. A tetejére újabb krumpli réteg, végül újra tejföl.
A jénai tálat lefedve, előmelegitett sütőbe teszem, 200-220 fokon kb. 1 órán át sütöm. Mielőtt készre sülne, meghintem a tetejét reszelt sajttal, és fedő nélkül addig sütöm, mig a sajt megpirul.
Vigyázat, a krumpli levet enged, ne töltsük színültig a tálat, mert sütés közben kifolyhat a lé. Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.