Elkészítés: Habosra, fehéredésig keverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáöntjük az olajat. Másik tálban külön összekeverjük a száraz összetevőket: a lisztet, a szóbikarbónát, a sót, a szerecsendiót és fahéjat. A száraz részt lassanként hozzákeverjük a folyékony részhez. Ha csomómentes a tésztánk, jöhet bele a darált dió, illetve a reszelt répa.
Attól függően, milyen alkalomra sütjük, lehet egyszerű tepsiben sütni és majd kockákra vágni, vagy születésnapra (amint a mellékelt képen is látható) kerek tortaformában. Ízlés szerint választhatjuk a sütőpapíros háziasszonybarát verziót vagy a kivajazott-kilisztezett megoldást is. Öntsük a tésztát a formába, majd süssük 1 órán keresztül. Késsel vagy tűvel ellenőrizhető, teljesen átsült-e a tésztánk.
A sütőből kivéve hagyjuk pihenni, majd borítsuk tálcára. Ezt követően elkészítjük a mázat, melyhez alaposan, csomómentesre kikeverjük a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a sajtot. Ezt egyenletesen elkenjük a tort a tetején és oldalán.
Különleges alkalmakra díszítésként házi marcipánfigurákat is gyárthatunk. Egyszínű marcipánmasszát piros, sárga, levelet zöld ételfestékekkel megszínezve saját magunk készíthetünk répát a torta tetejére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.