A tészta elkészítése: A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd fokozatosan beleadagoljuk a tojások sárgáját, és a legvégén pedig nagyon óvatosan belekeverjük a lisztet. Egy kivajazott tepsibe beleöntjük a masszát, és 160 fokon kb. 30 percig sütjük.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, és ennek a habnak egyharmadát óvatosan összekeverjük a ribizlivel. A többit pedig félretesszük.
A fél csomag vaníliás pudingporból , pudingot készítünk. Tehát fél csomag pudingporhoz 2-3 teáskanál porcukrot teszünk, simára keverjük, és 2,5 dl tejben felfőzzük.
Elkészítés: A teljesen kihűlt piskóta tetejét vékonyan megkenjük ribizlilekvárral, majd rákenjük a kihűlt vanília pudingot. Ezután a rátesszük a ribizlivel összekevert tojásfehérje habot, és a legtetejére pedig a maradék fehérje habot. Majd flambírozó pisztollyal a hab tetejét kicsit megkaramellizáljuk.
Megjegyzés
Aki szereti a ribizli kellemes kissé savanykás ízét, annak mindenképpen ajánlom ezt a süteményt .
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.