A megmosott és szárazra törölt csirkemellfiléket nyitott szeleteléssel (zseb) felvágjuk, kissé kiklopfoljuk, és 2-3 órán át pácoljuk 3 dl bor, 1 ek olívaolaj és 1 ek balzsamecet keverékében.
A töltelékhez a túrót megsózzuk, megborsozzuk, és krémesre keverjük. Rákenjük a pácolt és szárazra törölt húsra, megszórjuk a ribizli háromnegyed részével és kakukkfűvel, majd feltekerjük a húst és egy spárgával szorosan rögzítjük.
Forró olajon fehérdésig pirítjuk, majd a 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Többször meglocsoljuk a páclével és megforgatjuk.
Amikor elkészült, a serpenyőből kivesszük a húst, 15-20 percig pihentetjük.
A szószhoz összekeverünk 2 dl bort, 2 ek cukrot, a megmaradt ribizlit és a pecsenyelét, amit alacsony hőfokon 10-15 perc alatt besűrítünk. A húst felszeleteljük, a szószt átszűrve ráöntjük, rizzsel vagy spagettivel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.