Elkészítés: A habcsókhoz kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Tovább verve apránként beleszórjuk a cukrot. A fehérjehabot habzsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire kb. 40 mogyorónyi pöttyöt nyomunk. A sütőben, az ajtaját kissé nyitva hagyva, 100 fokon (középen, légkeverésben 90 fokon) 1 óra 30 percig szárítjuk.
A habcsókokat hagyjuk teljesen kihűlni, és a további felhasználásig légmentesen lezárva tároljuk.
A lisztből, a cukorból, a sóból, a tojásból és a vajból tésztát gyúrunk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és 2 tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A tésztát 2 frissen tartó fólia között vékonyra nyújtjuk. Kb. 5,5 cm-es köröket szaggatunk ki belőle. A körök feléből egy másik, 3 cm átmérőjű kört is kiszúrunk, így gyűrűket kapunk. Mindegyik körre egy-egy gyűrűt fektetünk, és a tepsire rakjuk őket.
180 fokon 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót felolvasztjuk, és a linzereket díszítjük. Minden linzer közepére kb. 1 teáskanál lekvárt teszünk. Közepére 1-1 habcsókot helyezünk.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.