Előkészítés: A paradicsomokat megmossuk, kalapkájukat levágjuk, belsejüket kivájjuk, kissé besózzuk, üregükkel lefelé fordítva 30 percig pihentetjük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. A csípős paprikát kicsumázzuk, a bazsalikomot leöblítjük, mindkettőt finomra aprítjuk.
Elkészítés: A tojásokat sós vízben 8 percig főzzük, azonnal hideg vízbe merítjük, kihűtjük, meghámozzuk. Enyhén sós vízben puhára főzzük a rizskeveréket. Egy másik edényben, sós vízben 5 percig főzzük a zöldborsót, leszűrjük, azonnal jeges vízbe merítjük, majd alaposan lecsepegtetjük, azaz blansírozzuk. A hagymát 1 evőkanál olívaolajban megfonnyasztjuk, hagyjuk kihűlni. A rizst leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és a zöldborsóval együtt a hagymára dobjuk. A maradék olajban elkeverjük a csípős paprikát, a bazsalikomot, és a fokhagymát, a rizshez keverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és megtöltjük vele a paradicsomokat. Lapos tálra rendezzük, az elnegyedelt tojásokkal, és koriander- vagy petrezselyemlevélkékkel díszítve tálaljuk. Fogyasztásig hidegen tartjuk. Előételként, hideg büfé részeként ikínálhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.