Előkészítés: A zúzákat megtisztítjuk, kockára vágjuk, alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük. A hagymát, fokhagymát, sárgarépát megtisztítjuk. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, a sárgarépát felkarikázzuk.
Elkészítés: A kuktából kivesszük a pároló betétet, beleöntjük az olajat, felforrósítjuk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a zúzát, a fokhagymát és a sárgarépát. Megszórjuk pirospaprikával, sóval, őrölt borssal, a majoránnával, kb. fél dl vizet öntünk alá, jól összekeverjük, pár percig forraljuk. Rázárjuk a kukta fedelét, és a sípolástól számított kb. 20-25 percig főzzük. Közben a rizst a dobozon olvasható előírás szerint megfőzzük. A kuktát hideg vízzel lehűtjük vagy hagyjuk addig hűlni, amíg a nyomás megszűnik benne. A rizst a zúzához keverjük, hagyjuk kicsit állni. Közben a petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk, és a rizses zúzára szórjuk. Melegen tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 638 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.