Előkészítés: A szépség kedvéért lehetőleg kétféle, azaz zöld és különlegességnek számító sárga héjú, zsenge cukkínikat vásároljunk. Megmossuk őket, szárvégeiket levágjuk, 1-1 zöld és sárga cukkínit vékony, hosszanti szeletekre gyalulunk, kissé besózzuk. A maradék 1-1 zöld és sárga cukkínit karikákra gyaluljuk, gyengén besózzuk. A paradicsomokat megmossuk, szárcsonkjukat kivágjuk, húsukat negyedeljük-nyolcadoljuk. A hagymát meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk. A kaprot leöblítjük, szakállkáját lecsipkedjük a szárakról, felaprózzuk. A sajtot kisebb darabokra tördeljük.
Elkészítés: Az öntethez a borecetben oldódásig keverjük a porcukrot, ízlés szerint sót és borsot, hozzáadjuk a szójaszószt, majd több részletben az olívaolajat. A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük, és a szezámmaggal együtt az öntethez adjuk. A cukkinit lecsepegtetjük. A cukkinikarikákat, paradicsomot (6-8 gerezd kivételével), a hagymát, a sajtot és a kaprot lazán összekeverjük, mélyebb tál aljára terítjük. A tál szegélyét kirakjuk a kettéhajtott-hurkolt, kissé egymásra csúsztatott cukkiniszeletekkel, közepét a félretett paradicsommal és mentabóbitával díszítjük. A látvány kedvéért csak tálaláskor, az asztalnál locsoljuk meg, és keverjük össze az öntettel. Előételként kínáljuk, fokhagymás vagy sajtos chips-et, pirítóst, vajat adhatunk hozzá.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.