Elkészítés: A burgonyát megmossuk, sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk, és forrón áttörjük. A sonkát apróra vágjuk, és felforrósított vajban „megizzasztjuk”. Az áttört forró burgonyát összekeverjük a tojássárgájával, a sonkával, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Kihűtjük. A bundázáshoz a tojásokat felütjük, sót adunk hozzá és felverjük. A zsemlemorzsához keverjük a reszelt sajtot, a lisztet tálba öntjük. A kihűlt burgonyapépből három dkg-os golyókat formálunk. A golyókból, a kezünk élével körte alakot képezünk. Az így kialakított formákat lisztbe, felvert tojásba, majd a sajttal elkevert zsemlemorzsába forgatjuk úgy, hogy eredeti formájuk ne változzon (ha mégis, akkor korrigáljuk). A sütéshez az olajat egy serpenyőben előmelegítjük. A bundázott burgonyát 180 fokos bő zsiradékban szalmasárgára sütjük.
Fontos! Ne süssünk egyszerre túl sok burgonyagolyót, mert lehűti az olajat, s az csak lassan éri el ismét az optimális sütési hőmérsékletet, eközben a burgonya megszívja magát olajjal, amitől élvezhetetlenné válik. Ráadásul a lassú visszamelegedés következtében a készítmény maghőmérséklete túl magassá válhat, a megnövő nyomás hatására a bunda szétreped, s a burgonya jelentős része az olajba kifolyik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.