Elkészítés: A salátaöntethez a citrom levét kicsavarjuk, majd a mustárral, az olajjal, a mézzel és kevés sóval simára keverjük, azután félretesszük.
A nyers zöldségeket megtisztítjuk, lemossuk és leszárítjuk. Lehetőleg egyforma darabokra vágjuk, vagy az almareszelő legdurvább fokán csíkokra reszeljük. Kissé megsózzuk, de nem besózzuk! Jól átforgatjuk.
A lilahagymát vékony karikákra vágjuk, ugyancsak megsózzuk. 10 perc múlva mély salátástálba szórjuk a zöldséget és a hagymát, ráöntjük a citromos öntetet, és jól összekeverjük.
Néhány órán keresztül érleljük, majd tálalás előtt ismét összeforgatjuk. Ha van friss petrezselyem vagy zellerzöld, a tetejére szórhatunk belőle.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.