A csirkét alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm. Kívül belül sózom, borsozom frissen őrölt, tarka borssal, majd mintha krémezném, alaposan bekenem kívülről a kacsazsírral és ismét sózom, borsozom.
A pocakjába beleteszem a citromot, a fokhagyma gerezdeket, összekötözöm a lábát és egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe fektetem.
190 fokra előmelegített sütőben (hőlégkeveréses fokozaton) oldalanként 30-30 percig sütöm. Mindig úgy szoktam, hogy az első 30 percnél a melle pirul, aztán jöhet az egyik oldala, majd a másik oldala és végül a háta.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.