Elkészítés: A cukkiniket alaposan megmosom, nagyjából 1-1,5 cm-es nagyobb kockákra vágom. A lilahagymát egészen apróra felkockázom, a fokhagymát fokhagymanyomón átpréselem. A mozzarellát és a kéksajtot a cukkinivel nagyjából azonos darabokra vagdosom, miként a paradicsomot is. A szárított paradicsomot egészen apróra vágom.
Kis tálba reszelem a kemény sajtot, hozzáadom a zsemlemorzsát, alaposan megborsozom, félreteszem.
Olívaolajon megpirítom a hagymákat, hozzáadom a kétféle paradicsomot, átforgatom, majd hozzáadom a cukkinikockákat, kakukkfüvet, sót, borsot, kb. 5 perc alatt épp csak megpirítom a zöldségeket. Egy hőálló tálba terítem a cukkinis keverék felét, megszórom a mozzarella és kéksajt felével.
Erre újabb réteg cukkini került, majd a maradék sajt, végül az egészet megszórom az előre elkészített morzsa-reszelt sajt keverékkel. 180 °C-ra előmelegített sütőbe tolom. 15 percig sütöm, majd 5 percre grillfokozatra állítom a sütőt, hogy a teteje szépen megpiruljon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.