A tésztához a vajat összedolgozzuk a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és egy csipet sóval. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a dióval, és a tojásokkal váltakozva a vajat masszába dolgozzuk. A rumot is hozzáadjuk.
Kibélelünk sütőpapírral egy nagy tepsit. A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk.
A tésztát a tepsibe simítjuk, a tetejét kirakjuk a szilvával, és a sütőben 45 percig sütjük.
A mázhoz összekeverjük a porcukrot a rummal és 1-2 evőkanál vízzel. A kész süteményt vastagon meglocsoljuk vele, és megszórjuk a vagdalt dióval, pisztáciával.
Díszítéskor a tejszínt kemény habbá verjük, habrózsákat nyomunk a szeletekre, és mentalevelekkel tűzünk bele.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.